Kurs glume

Škola glume i pozorišne tehnike

Termin: sreda od 18h-21h (biće određen još jedan termin)
Vođa kursa: Jean-Baptiste Demarigny (glumac i pozorišni reditelj)
Cena kursa: 40e mesečno

Za kreativne i nezavisne umetnike svih uzrasta

Namenjen je ljudima (starosti od 18 do 65 godina) koji žele da istraže svet glume.
Okrenuta je ka pozorišnim umetnicima koji žele da obogate svoje iskustvo i ispitaju nove metode, kao i ka amaterima koji žele da se usavrše ili steknu prvo iskustvo.

Otkrij svet pozorišta

Polaznici će teorijski i praktično savladati osnove pozorišta kroz samostalan rad na već postojećim tekstovima (od poema do pozorišnih scena) i improvizacijama, podučavani i praćeni od strane mentora iz oblasti režije, glume i scenografije.
Grupa će biti sačinjena od ljudi zainteresovanih za različite oblasti. Svi polaznici će proći kroz osnove svih profesija, a dublje razvijati ono što jeste njihovo polje interesovanja.

Šta ćete učiti na kursu?

Svaki čas je podeljen na dva dela. Počinje manje-više dugim zagrevanjem koje omogućava razvijanje određenih glumačkih tehnika na zabavan način (kao što je samopouzdanje, slušanje partnera, napuštanje samokontrole, grupni rad…) Drugi, kreativniji deo časa, fokusira se na proces otkrivanja glumačkih tehnika kroz rad na tekstu i kroz pripremljene improvizacije. Prolazeći kroz sve faze rada, polaznici će
upoznavati:

– osnove glume
– različite vrste pozorišnog izražavanja
– pravila drame i različitih žanrova
– metode zajedničkog kreativnog procesa
– teoriju i istoriju pozorišta

Učimo glumu

Fokus je na:
– Interpretaciji: rad na ulogama, stvaranju karaktera, rad na scenskoj iskrenosti: proživljavati, a ne pokazivati ili imitirati,
– Izražavanju: proširenje i kontrola emocionalnog raspona, razvoj kreativne slobode u trenutku, udobnost u telu,
– Dikciji: dah i disanje, relaksacija, artikulacija, mesto i projekcija glasa.

“Jedno od retkih mesta gde nije važna forma, vec suština. Gde se gaje neke lepe, tanane i retke  vrednosti, kako kroz sam proces rada, tako i u odnosu među ljudima. Mesto koje onda iz ljudi  izvlači kreativne dimenzije za koje nisu ni znali da postoje (kad kazem “ljudi”, mislim na sebe :).  Ekipa je sjajna i mila, i zaista je ekipa. Meni lično je to mesto gde uživam i gde sam ono sto zaista  jesam. I hvala vam, dragi ljudi, na tome.”

Ana K.
Ana K.

Ideš na posao, pa plaćas račune. Odgovoran si i odrastao. Pa odeš u Le Studio da se nađes sa sobom. Da se igraš, uživaš i pomeraš sebi granice.

Kristina M.
Kristina M.

Zanimljiv je i teoretski deo i vežbe i improvizacije i jedva čekam opet

Relja P.
Relja P.

Za više informacija ne oklevajte da nas kontaktirate telefonom ili mejlom:
064 1871 7 31 ili skola.lestudio@gmail.com

Gde se nalazimo

Bulevar despota Stefana 15
11000 Beograd / Belgrade
Srbija / Serbia