Kurs pozorišta

Škola glume, režije, scenografije i pozorišne tehnike

Termin: subota od 13h-16h (biće određen još jedan termin)
Vođa kursa: Jean-Baptiste Demarigny (glumac i pozorišni reditelj) i Sanja Maljković (scenograf)
Cena kursa: 30e mesečno

Za kreativne i nezavisne umetnike svih uzrasta

Namenjen je ljudima (starosti od 15 do 60 godina) koji žele da istraže svet glume, režije, scenografije, pozorišne tehnike, dramaturgije i sl.
Okrenuta je ka pozorišnim umetnicima koji žele da obogate svoje iskustvo i ispitaju nove metode, kao i ka amaterima koji žele da se usavrše ili steknu prvo iskustvo.

Otkrij svet pozorišta

Polaznici će teorijski i praktično savladati osnove pozorišta kroz samostalan rad na kreiranju pozorišne predstave podučavani i praćeni od strane mentora iz oblasti režije, glume i scenografije. Grupa će biti sačinjena od ljudi zainteresovanih za različite oblasti. Svi polaznici će proći kroz osnove svih profesija, a dublje razvijati ono što jeste njihovo polje interesovanja.

Šta ćete učiti na kursu?

Kurs se fokusira na proces kreiranja pozorišne predstave, kroz pripremljene improvizacije.  Prolazeći kroz sve faze rada polaznici će upoznavati:

-pravila dramskog i različitih žanrova,
-metode zajedničkog kreativnog procesa,
-teoriju i istoriju pozorišta,
-rad na različitim fazama kreiranja predstave,
-pravila svake od pozorišnih profesija

  • Učimo glumu

Fokus je na:
– Interpretaciji: rad na ulogama, stvaranju karaktera, rad na scenskoj iskrenosti: proživljavati, a ne pokazivati ili imitirati,
– Izražavanju: proširenje i kontrola emocionalnog raspona, razvoj kreativne slobode u trenutku, udobnost u telu,– Dikciji: dah i disanje, relaksacija, artikulacija, mesto i projekcija glasa.

  • Iskustvo u režiji, scenografiji i drugim oblastima pozorišta

Kroz direktan rad na kreiranju pozorišne predstave proći će se kroz sve faze kreativnog procesa (od ideje do izvođenja) u radu sa drugim pozorišnim stvaraocima, gde će budući reditelji imati priliku da se teoretski i praktično upoznaju sa pravilima svoje profesije. Radiće se na razumevanju prostora u tekstu i pravilima scenografije i kreiranju prostornih rešenja kroz zajednički kreativni proces i izvođenje.

Takođe, kroz praktičan rad, moguće je steći iskustvo i u ostalim oblastima pozorišta, kao što su: kostim, pozorišna tehnika, dramaturgija i sl.

Značajna ostvarenja u školi Le Studija:

Chicago 2012, 2013.
Pod mlečnom šumom 2014.
Sweeney Todd 2013.
Sada reci DA! 2017.

“Jedno od retkih mesta gde nije važna forma, vec suština. Gde se gaje neke lepe, tanane i retke  vrednosti, kako kroz sam proces rada, tako i u odnosu među ljudima. Mesto koje onda iz ljudi  izvlači kreativne dimenzije za koje nisu ni znali da postoje (kad kazem “ljudi”, mislim na sebe :).  Ekipa je sjajna i mila, i zaista je ekipa. Meni lično je to mesto gde uživam i gde sam ono sto zaista  jesam. I hvala vam, dragi ljudi, na tome.”

Ana K.
Ana K.

Ideš na posao, pa plaćas račune. Odgovoran si i odrastao. Pa odeš u Le Studio da se nađes sa sobom. Da se igraš, uživaš i pomeraš sebi granice.

Kristina M.
Kristina M.

Zanimljiv je i teoretski deo i vežbe i improvizacije i jedva čekam opet

Relja P.
Relja P.

Za više informacija ne oklevajte da nas kontaktirate telefonom ili mejlom:
064 1871 7 31 ili skola.lestudio@gmail.com

Gde se nalazimo

Poenkareova 26
11000 Beograd / Belgrade
Srbija / Serbia

From Instagram
    Instagram Error :Bad Request
Zach Allen Jersey